BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Salade met hertenrugfilet
BBQ-Recepten

Wildsalade met Hertenrugfilet

Deze wildsalade met hertenrugfilet is echt geweldig en super makkelijk om te bereiden. Dit BBQ recept staat dan ook binnen 30 minuten op tafel en is ideaal als voorgerecht of lunchgerecht. Tegenwoordig is hertenvlees het gehele jaar door te koop bij diverse online slagers en misschien zelfs bij de lokale slager op bestelling. Je kunt natuurlijk ook de hertenrugfilet vervangen door bijvoorbeeld een heerlijke rib eye steak.

Kamado Express

Hertenvlees is super mals en je grilled het medium-rare zodat deze heerlijk mals blijft. Ik ben echt gek op hertenvlees, alleen is het natuurlijk wel aan de prijs waardoor het vaak wordt gegeten tijdens de feestdagen.

Je kunt de hertenrugfilet ook perfect combineren met het gevulde paprika recept wat ik maakte met couscous. Grill dan de hertenrugfilet op de barbecue en serveer deze bij de gevulde paprika. Ja, dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 2 hertenrugfilets
  • zakje gemengde sla
  • groene asperges
  • croutons
  • pot zongedroogde tomaten
  • mosterd dille saus
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met gietijzeren rooster
  • barbecue tang
  • mes
  • snijplank
hertenrugfilet op de Weber

Bereiding Hertenrugfilet

  1. Haal de hertenrugfilet uit de koeling.
  2. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden. Je kunt dit doen door de kolenmandjes onder het GBS systeem te plaatsen van de Weber Master Touch met gietijzeren rooster.
  3. Besprenkel de groene asperges met een beetje olijfolie en leg ze boven het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel.
  4. Breng de hertenrugfilet op smaak met zout en versgemalen peper en grill deze op het directe gedeelte van de barbecue aan beide zijden voor ongeveer 2 minuten. Met een gietijzerenrooster krijg je geweldige grill marks op het vlees.
  5. Meet of de kerntemperatuur 55 graden is van de hertenrugfilet. Wanneer deze nog niet de juiste temperatuur heeft bereikt kun je de filet verplaatsen naar het indirecte gedeelte en de deksel sluiten.
  6. Neem een mooi bord en vul deze met gemengde sla en de mosterd dille saus. Ik gebruikte de saus van Yildriz die te koop is bij de Jumbo.
  7. Leg er zongedroogde tomaten op, gegrilde asperges en croutons.
  8. Trancheer het vlees en leg deze op de salade en geniet van dit geweldige gerecht dat zo simpel is. Serveer er een mooi glas rode wijn bij om het helemaal af te maken.
geweldige salade met hertenrugfilet
Geweldige wildsalade met hertenrugfilet die binnen 30 minuten geserveerd kan worden. Heerlijke smaken die perfect bij elkaar passen. Geniet ervan met een goed glas rode wijn.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *