BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Wrap met gegrilde kip en guacamole
BBQ-Recepten,  Gevogelte Recepten

Wrap met gegrilde kip en Guacamole

Recepten met een wrap en kip zijn er in alle vormen te vinden op internet en in diverse koopboeken maar wat was deze lekker zeg! Dit is misschien wel de lekkerste wrap die ik in tijden heb gegeten en van de barbecue natuurlijk. De combinatie van de zachte smaken van het paprika mengsel en de guacamole en het pittige van de rode peper maken het voor mij een perfect recept. Natuurlijk moeten we de gegrilde kip niet vergeten in dit recept want het totaal plaatje maakt het zo lekker.

Kamado express

Het is weer een eenvoudig recept wat binnen 30 minuten op tafel staat en helemaal als je bijvoorbeeld de Weber Pulse 2000 gebruikt zoals ik deed in dit recept. Je zet de barbecue aan en binnen vijf minuten ben je al lekker aan het grillen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een kolen barbecue gebruiken voor net dat beetje extra. Ik gebruikte de elektrische barbecue omdat ik dit keer niet veel tijd had. Lekker makkelijk en snel klaar!

Een andere  BBQ recept met wraps wat ik zeker ook eens ga proberen is deze Wraps met gegrilde groenten en gerookte kip van de website van Big Green egg.

Ik ben dan ook benieuwd wat jullie vinden van deze wrap met gegrilde kip.

Ingrediënten

  • 8 tortilla’s
  • 3 kipfilets
  • 2 uien
  • 3 rode zoete paprika’s
  • 1 rode peper
  • 1 klein blikje mais
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • zout en versgemalen peper
  • gemengde sla
  • 3 romatomaten
  • olijfolie

Ingrediënten Guacamole

  • 2 romatomaten
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui
  • 1/2 theelepel komijn
  • zout

Benodigdheden

  • barbecue
  • snijplank
  • mes
  • kom
  • eetlepel
  • theelepel

Voorbereiding

1) Maak de kipfilet schoon en snijd deze in de lengte door de helft. Dit is niet echt noodzakelijk maar zorgt ervoor de je straks een betere verhouding hebt op de wrap.

2) Neem een kom en schenk hierin ongeveer 3 eetlepels olijfolie. Voeg de kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Nu de marinade klaar is kun je kipfilet toevoegen en ervoor zorgen dat de marinade overal op de kipfilet zit. Dek af en zet de gemarineerde kipfilet minimaal 2 uur in de koeling.

3) Maak de paprika’s schoon door de zaadlijsten te verwijderen.

4) Snijd de ui in partjes, de paprika’s in blokjes en de rode peper in halve dunne ringen.

5) Snijd de tomaten in vier partjes en verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes. De tomatenblokjes gaan we straks gebruiken als vulling voor de tortilla’s.

Voorbereiding Guacamole

Weber Original Store Amersfoort

1) Snijd de tomaten in vier partjes en verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2) Snipper de rode ui samen met de koriander.

3) Snijd de avocado’s in de lengte door de helft en wip met het mes zodat de twee helften los van elkaar komen en verwijder de pit. We kunnen heel moeilijk doen om de schil van de avocado’s te verwijderen maar ik heb ze gewoon met een lepel leeg gemaakt. Prak de avocado’s tot een puree in een kom

4) Voeg in de kom de tomatenblokjes samen met de rode ui en koriander en meng alles goed door elkaar.

5) Pers een halve limoen in de guacamole en breng op smaak met komijn en zout.

Weber Pulse 2000 elektrisch
weber pulse 2000 kip

Bereiding wrap met gegrilde kip

1) Maak de barbecue aan en zorg voor een directe en indirecte zone. Bij dit gerecht is een deksel niet echt noodzakelijk.

2) Zet een skillet boven het directe gedeelte en schenk er een beetje olijfolie in en fruit de ui aan hierin.

3) Bak vervolgens de paprika’s mee en zet de skillet boven het indirecte gedeelte en voeg als laatste nog even de mais toe.

4) De kipfilet hebben we dun gesneden en de bereiding is daarom even kort boven het directe gedeelte van de barbecue. Blijf erbij en als het te snel gaat verplaats de kipfilet dan naar het indirecte gedeelte. Meet met een kerntemperatuurmeter of de kipfilet een temperatuur heeft van 73 graden.

5) Nu is het tijd om de wrap met gegrilde kip te maken, ja dat wordt smullen! Neem een wrap en begin eerst in het midden met een laagje sla, vervolgens het mengsel met de paprika’s. Snijd de kipfilet in repen en leg deze op het paprika mengsel, rode peper ringen, tomatenblokjes en als laatste de guacamole.

Ik hoop dat je de wrap met gegrilde kip nog dicht krijgt ;).

Natuurlijk is dit niet het enige wrap recept op mijn website met gegrilde kip. Ben je opzoek naar een andere  variant, dan is deze Tortilla wrap met gegrilde kip ook zeker een aanrader. Je kunt ze ook beide maken zodat de personen aan tafel kunnen kiezen.

Geniet van deze wrap met gegrilde kip en guacamole en laat me weten wat je ervan vindt in het reactie formulier hieronder. Groetjes Grillfun!

wrap met gegrilde kip

Damn dit was smullen zeg! Lekker makkelijk en O zo lekker is deze wrap met gegrilde kip en guacamole. Het is een eenvoudig gerecht om te maken!
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *