Italiaanse Zalm op de BBQ in folie

zalm op de bbq in folie
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Porties
    4
INAMOODbanner

Een pakketje van zalm op de barbecue is een heerlijk gerecht wat niet fout kan gaan. Deze Italiaanse zalm op de BBQ in folie kun je uren van te voren klaarmaken waardoor de zelfgemaakte pesto ook in de zalm kan trekken. Natuurlijk moet je de zalm dan wel koel bewaren. Zalm op deze manier bereiden is super simpel en door deze bereiding blijft de zalm lekker mals en wordt zeker niet droog.

kamado express

Ben je opzoek naar een heerlijk recept met zalm die je gewoon in de oven kunt maken of lekker op de barbecue. Kijk dan eens naar dit geweldige recept van zalm met een mango salade van de Thelemonkitchen.nl.

Weber Amersfoort
houtskoolexpress

  Ingrediënten

  • 400 gram zalm
  • 250 gram kerstomaatjes
  • olijfolie

  Ingrediënten Pesto

  • 30 gram basilicumblaadjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • olijfolie

  Benodigdheden

  • barbecue
  • spatel
  • kommetjes
  • mes
  • lepel
  • aluminiumfolie
  • keukenmachine
  • weegschaal
Een pakketje van zalm op de BBQ in folie is een heerlijk gerecht wat niet fout kan gaan. Kijk snel, en probeer het zelf eens om deze zalm te bereiden!

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1

Voorbereiding

1) Maak de pesto: Doe de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, knoflook en de helft van de pijnboompitten in een keukenmachine en schenk de olijfolie erbij.

2) Mix tot het een mooie dikte heeft (niet te dun).

3) Pak vier stukken aluminiumfolie waar de zalm in kan en bestrijk deze met olijfolie.

4) Leg de zalm in de aluminiumfolie en strijk de bovenzijde in met de zelfgemaakte pesto.

5) Snij de tomaten door de helft en leg ze ernaast.

6) Grill de pijnboompitjes even tot ze verkleurd zijn en leg ze op de zalm.

7) Vouw de pakketjes losjes dicht.

Stap 2

Bereiding Zalm op de BBQ in folie

8) Maak de barbecue aan en zorg voor middel heet vuur.

9) Leg de zalm in folie op de BBQ en grill ze in ongeveer 8 minuten tot een kerntemperatuur van 50 graden.

Ben je opzoek naar een ander heerlijk recept met zalm kijk dan eens naar mijn versie van Bruschetta met tomaat en Zalm

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept