Grillfun logo

Italiaanse Zalm op de BBQ in folie

zalm op de bbq in folie
  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Porties
    4
banner inamood

Een pakketje van zalm op de barbecue is een heerlijk gerecht wat niet fout kan gaan. Deze Italiaanse zalm op de BBQ in folie kun je uren van te voren klaarmaken waardoor de zelfgemaakte pesto ook in de zalm kan trekken. Natuurlijk moet je de zalm dan wel koel bewaren. Zalm op deze manier bereiden is super simpel en door deze bereiding blijft de zalm lekker mals en wordt de zalm zeker niet droog.

Dit recept maken we hier regelmatig en is ook heel goed geschikt voor feestjes omdat je alles vooraf kunt voorbereiden. Als de gasten er zijn hoef je alleen nog de pakketjes op de BBQ te leggen. Op deze manier kun je ook genieten en hoef je niet de hele tijd in de keuken te staan. 

Weber Amersfoort

Serveer er een zomerse salade bij met stokbrood en kruidenboter. Een goed glas witte wijn kan natuurlijk niet ontbreken. Zelf drink ik er graag een Shablis bij of informeer bij de wijnhandel voor een wijn die goed past bij zalm. 

  Ingrediënten

  Ingrediënten Pesto

  • 30 gram basilicumblaadjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • olijfolie

  Benodigdheden

  • barbecue
  • spatel
  • kommetjes
  • mes
  • lepel
  • aluminiumfolie
  • keukenmachine
  • weegschaal

Ben je opzoek naar een heerlijk recept met zalm die je gewoon in de oven kunt maken of lekker op de barbecue. Kijk dan eens naar dit geweldige recept van zalm met een mango salade van de Thelemonkitchen.nl.

houtskoolexpress
Een pakketje van zalm op de BBQ in folie is een heerlijk gerecht wat niet fout kan gaan. Kijk snel, en probeer het zelf eens om deze zalm te bereiden!

    RECEPT INSTRUCTIES

    Stap 1
    zalm op de bbq

    Voorbereiding

    1) Maak de pesto: Doe de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, knoflook en de helft van de pijnboompitten in een keukenmachine en schenk de olijfolie erbij.

    2) Mix tot het een mooie dikte heeft (niet te dun).

    3) Pak vier stukken aluminiumfolie waar de zalm in kan en bestrijk deze met olijfolie.

    4) Leg de zalm in de aluminiumfolie en strijk de bovenzijde in met de zelfgemaakte pesto.

    5) Snij de tomaten door de helft en leg ze ernaast.

    6) Grill de pijnboompitjes even tot ze verkleurd zijn en leg ze op de zalm.

    7) Vouw de pakketjes losjes dicht.

    Stap 2
    zalm folie

    Bereiding Zalm op de BBQ in folie

    1. Maak de barbecue aan en zorg voor middel heet vuur met een keteltemperatuur van rond de 180 graden. Je hoeft geen deksel te gebruiken bij deze bereiding maar het mag natuurlijk altijd.
    2. Leg de zalm in folie op het rooster boven de kolen en wacht ongeveer 8 minuten. Controleer of de kerntemperatuur van de zalm rond de 50 graden is.

    Ben je opzoek naar een ander heerlijk recept met zalm kijk dan eens naar mijn versie van Bruschetta met tomaat en Zalm

    Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

    Recipe Reviews

    • Bert van der Graaf

      Feestje

      • Grillfun

        haha, ja inderdaad altijd een feestje om te maken

    • Roemia

      5 sterren
      Bedankt voor het recept het smaakte heerlijk , echt een aanrader

      • Grillfun

        Bedankt voor het compliment 🙂

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept