
- Voorbereiding30 min
- Bereiding10 min
Een BBQ hapje met vis is altijd lekker voor de afwisseling, gezien niet iedereen alleen maar van vlees houd. Daarom een lekker BBQ hapje in de vorm van een zalmspies met serranoham. Op deze manier heb je een super combinatie tussen vlees en vis.
Ingrediënten
- 600 g verse zalmfilet
- 6 plakjes serranoham
- 1 sinaasappel
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentje knoflook
- verse rozemarijn
- zout en versgemalen peper
Benodigdheden
- barbecue met deksel
- barbecue met deksel
- barbecue tang
- snijplank
- mes
- eetlepel
- kom
- vershoudfolie
- rasp
- spiesjes
RECEPT INSTRUCTIES
Voorbereiding
1) Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
2) Neem een kom en schenk de olijfolie erin samen met de rasp van één sinaasappel, het sap van één sinaasappel, de geperste knoflook en 2 takjes rozemarijn.
3) Voeg de zalm toe en meng alles goed door elkaar.
4) Zet de gemarineerde zalm tenminste 2 uur afgedekt met vershoudfolie in de koeling.
5) Neem de zalm uit de koeling en wikkel de helft van de blokjes in de serranoham door deze met een schaar door de helft te knippen.
6) Rijg de zalmpakketjes met serranoham aan de spiesjes en rijg daarna het zalmblokje eraan.
7) Je hebt nu spiesjes met twee blokjes zalm waarvan één gewikkeld is in serranoham.
Bereiding Zalmspies
8) Maak de barbecue aan en zorg voor een direct gedeelte met middel heet vuur. Wanneer de barbecue te heet is kun je de kolen verspreiden.
9) Breng de spiesjes op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk ze met olijfolie.
10) Leg de zalmspiesjes op het grillrooster boven het directe gedeelte en sluit eventueel de deksel van de barbecue.
11) Draai de zalmspies na 2 minuten om en grill de andere zijde nogmaals 2 minuten tot ze gaar zijn.
Succes met het maken en veel Grillfun !!!!
Zalmspies met Serranoham
Follow The Directions

Voorbereiding
1) Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
2) Neem een kom en schenk de olijfolie erin samen met de rasp van één sinaasappel, het sap van één sinaasappel, de geperste knoflook en 2 takjes rozemarijn.
3) Voeg de zalm toe en meng alles goed door elkaar.
4) Zet de gemarineerde zalm tenminste 2 uur afgedekt met vershoudfolie in de koeling.
5) Neem de zalm uit de koeling en wikkel de helft van de blokjes in de serranoham door deze met een schaar door de helft te knippen.
6) Rijg de zalmpakketjes met serranoham aan de spiesjes en rijg daarna het zalmblokje eraan.
7) Je hebt nu spiesjes met twee blokjes zalm waarvan één gewikkeld is in serranoham.

Bereiding Zalmspies
8) Maak de barbecue aan en zorg voor een direct gedeelte met middel heet vuur. Wanneer de barbecue te heet is kun je de kolen verspreiden.
9) Breng de spiesjes op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk ze met olijfolie.
10) Leg de zalmspiesjes op het grillrooster boven het directe gedeelte en sluit eventueel de deksel van de barbecue.
11) Draai de zalmspies na 2 minuten om en grill de andere zijde nogmaals 2 minuten tot ze gaar zijn.
Succes met het maken en veel Grillfun !!!!
LAAT EEN REACTIE ACHTER