BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

zeebaars gevuld met vers fruit
BBQ-Recepten,  Vis recepten

Zeebaars met Vers Fruit van de BBQ

De ideale manier om een zeebaars op de BBQ te grillen zonder dat deze blijft plakken aan het rooster dat wil natuurlijk iedereen. In het boek Smokey Goodness 2 kwam ik het recept tegen met zeebaars op de BBQ en hoe je ervoor zorgt dat deze niet plakt.

Dit is natuurlijk een droom voor iedere liefhebber van vis. Je hebt echter wel een gietijzeren rooster nodig voor op de barbecue. Heb je deze nu toevallig niet kijk dan snel bij de tip aan de onderzijde van dit recept. Je kunt dit gebruiken voor de meeste soorten vis en je hebt geen vis tang nodig waardoor je de vis vaak plat drukt.

Bij zo’n mooie vis hoort natuurlijk ook een passende saus. De vis is natuurlijk al voorzien van heerlijke vruchten en wat past daar nu beter bij dan een passievrucht beurre blanc. Het is echt een pure smaakexplosie! De saus is zacht, romig, fris en verslavend lekker. Dus druk snel op de link om naar de website te gaan van Thelemonkitchen.nl.

Ingrediënten voor 2 personen afhankelijk van gewicht

  • 2 hele zeebaarzen
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 2 teentje knoflook
  • 1 limeon
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • barbecue met deksel en gietijzeren grillrooster
  • barbecue tang
  • snijplank
  • mes
  • keukentouw

Voorbereiding

1) Maak de vis schoon door alle ingewanden eruit te halen mits dit nog niet is gebeurd.

2) Spoel de binnenzijde schoon met koud water en dep de vis droog.

3) Vouw de buikholte open en bestrooi deze met zout en versgemalen peper.

4) Snij de citroen, sinaasappel, limoen en de knoflook in dunne plakjes.

5) Was de tijm en rozemarijn als deze uit de tuin komt.

6) Vul de zeebaars met het fruit en de knoflook. De sinaasappel schijven heb ik dubbel gevouwen.

7) Gebruik keukentouw om de vis te omwikkelen zodat het fruit niet eruit kan vallen.

Bereiding Zeebaars op de BBQ

8) Maak de barbecue aan en zorg voor een directe zone met een keteltemperatuur van rond de 180 graden.

9) Vet het gietijzeren rooster goed in met zonnebloemolie.

10) Leg de zeebaars op het rooster voor ongeveer 5 minuten tot de huid loslaat van het rooster en sluit de deksel gedurende deze tijd.

11) Draai de zeebaars om en gril deze zijde nogmaals voor ongeveer 5 minuten en sluit de deksel.

12) De zeebaars is klaar als men met een vinger in het dikste gedeelte drukt en deze stevig aanvoelt.

13) Haal de vissen van de barbecue en knip het keukentouw los en serveer ze direct.

 

Tip: Beschik je niet over een gietijzeren rooster en wil je toch niet dat je vis gaat plakken. Daar heb ik een super handige tip voor die ik gezien heb in een post van NOSKOS. Neem twee citroenschijven en bind deze aan iedere zijde op de huid van de vis. Op deze manier raakt de vis niet het rooster en kan de vis ook niet blijven plakken. Dat is pas nadenken als men bezig is met barbecueën 🙂

Serveer tip: Serveer dit gerecht met een mooie frisse witte wijn en bijvoorbeeld gestoofde prei en kreiltjes.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *