BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Chimichurri
BBQ-Recepten,  Rubs & Sauzen

Zelf Gemaakte Chimichurri

De perfect match Chimichurri met een lekkere malse T-bone steak, daar kun je mij echt midden in de nacht wakker voor maken. Natuurlijk kan dit recept niet ontbreken op een BBQ recepten website. De oorsprong van Chimichurri ligt in Argentinië en is het lekkerste als deze niet te fijn wordt gesneden en wanneer het vlees niet te veel kruiden bevat.

Kamado express

Chimichurri is het lekkerste op rundvlees maar is ook super bij gegrilde kip. Denk eraan dat het vlees niet veel nodig heeft gezien er al super veel smaak in de chimichurri zit. Persoonlijk hou ik het altijd bij een beetje zout en versgemalen peper.

Weber Original Store Amersfoort

Ingrediënten

  • 2 Roma tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • handvol peterselie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels rodewijnazijn

Benodigdheden

  • kom
  • kopje
  • mes
  • theelepel
  • eetlepel

Bereiding Chimichurri

1) Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Hak de tomaten vervolgens fijn.

2) Snipper de rode ui.

3) Hak de knoflook en de peterselie fijn.

4) Voeg alle ingrediënten samen en roer het goed door elkaar.

5) Voeg nu de olijfolie en de rodewijnazijn toe en roer alles goed door elkaar.

6) Proef de chimichurrie en zet hem een aantal uur in de koeling.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *