Zomerse Panzanella met Kogelbiefstuk

Zomerse Panzella met Kogelbiefstuk
  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    45 min
  • Porties
    4

Een panzanella is een traditionele Italiaanse salade met oud brood, tomaten, komkommer en basilicum en heerlijk fris die goed vult en wordt gegeten als maaltijdsalade. Nu maakte ik mijn versie van deze traditionele salade maar dan met een lekkere malse kogelbiefstuk en gegrilde groenten.

kamado express

Deze salade is bij ons thuis echt een winnaar en wordt regelmatig op de tafel gezet in combinatie met een heerlijk brood, goede boter en een mooie rode wijn die het gerecht helemaal afmaakt. Bij deze salade heb je niet meer nodig en je hebt een heerlijk lunchgerecht of hoofdgerecht op tafel staan.

houtskoolexpress
Weber Amersfoort

  Ingrediënten

  • 500 g Kogelbiefstuk
  • 1 teentje knoflook
  • verse tijm en rozemarijn
  • verse basilicum
  • 150 g gemengde sla
  • 1/2 komkommer
  • 240 g groene olijven
  • 4 sneden oud brood
  • 250 g cherrie tomaten
  • handje vol pijnboompitten
  • 1 gele paprika
  • 1/2 courgette
  • bakje mozzarella bolletjes
  • olijfolie
  • balsamicoazijn

  Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • barbecue tang
  • mes
  • kom
  • rasp
  • skillet

RECEPT INSTRUCTIES

Stap 1

Voorbereiding

1) Pel de knoflook en snijd deze in fijne schijven.

2) Snijd een handje vol met tijm en rozemarijn fijn.

3) Snijd een halve komkommer in dunne reepjes.

4) Maak de marinade minimaal twee uur van te voren door olijfolie in een kom te schenken met fijn gesneden knoflook en verse tijm en rozemarijn en roer alles goed door elkaar.

5) Leg de kogelbiefstuk in de marinade en wrijf deze goed in met de marinade.

6) Dek de kogelbiefstuk af en leg deze in de koeling.

7) Snijd de cherrie tomaten en de olijven door de helft.

8) Was de paprika verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in vieren.

9) Snijd een halve courgette in vier plakken.

10) Bestrijk de paprika en de courgette met olijfolie en kruid met zout en versgemalen peper.

11) Snijd het oud brood in een vierkanten vorm en rasp de Parmezaanse kaas grof.

12) Neem een kom voor de dressing voor de salade en schenk hierin 5 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn samen met fijn gesneden verse basilicumblaadjes.

Stap 2

Bereiding Panzanella

1) Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en twee zones om direct en indirect te grillen.

2) Neem een skillet en zet deze boven het directe gedeelte met een scheut olijfolie en bak het oud brood krokant en schud deze in een kom.

3) Bak hierna de pijnboompitten in olijfolie tot ze mooi verkleurd zijn en schud deze in een andere kom.

4) Grill de courgette en de paprika boven het directe deel tot ze beetgaar zijn. Verwijder het vel van de paprika’s en snijd ze in dunne plakjes samen met de courgette. Deze mogen koud worden geserveerd in de salade.

5) Leg de kogelbiefstuk boven het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 54 graden en sluit de deksel van de barbecue.

6) Grill de kogelbiefstuk daarna nog even af boven het directe gedeelte van de barbecue en laat het vlees daarna een kleine 10 minuten rusten.

7) Nu alles is bereid kan de panzanella worden gemaakt door een groot bord te nemen en daarop de gemengde salade te leggen en deze aan te vullen met alle ingrediënten die zijn bereid en de mozzarella bolletjes en de Parmezaanse kaas. Laat je creativiteit los en maak er iets moois van en eindig met de gesneden kogelbiefstuk in plakjes bovenop de salade.

Serveertip: Serveer deze mooie panzanella met een heerlijke rode wijn en een rustiek brood met goede boter.

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

Disclaimer

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

Vergelijkbare recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *