Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

BBQ wedstrijd Waddinxveen
Blogs

BBQ Wedstrijd Waddinxveen

Hoe leuk is het als je gewoon op een dag wanneer je het niet verwacht een bericht krijgt via Facebook of ik het leuk zou vinden om te jureren bij een Culinaire BBQ Wedstrijd. Natuurlijk zeg je dan ja en verplaats je de plannen die je al had.

Kamado express

Ik moet eerlijk bekennen toen ik ja had gezegd begon al een beetje de stres doordat het een culinaire BBQ wedstrijd is en het voor mij de eerste keer zou zijn om te jureren. Natuurlijk hoefde ik niet alleen te jureren en hoorde van Dennis van den Hoven dat ik dit samen mocht gaan doen met Dominique Bos en Inge van der Helm. De stres was gelijk over en dacht dan komt het zeker wel goed. Natuurlijk proef ik veel en weet ik veel van smaak combinaties en of dat iets lekker is of niet. Doordat ik al jaren kook en barbecue weet ik wel iets te vertellen over een gerecht. Het moeilijkste is eigenlijk om iets te zeggen over alle gerechten waar je van weet daar hebben mensen al hun passie ingestoken en zijn trots op wat ze neer hebben neer gezet. Mijn doel is dan ook om positieve feedback te geven waar ze iets mee kunnen en ik hoop dat dit gelukt is.

De BBQ Wedstrijd in Waddinxveen!

Zaterdag 9 juni 2018 organiseerde, Dennis van den Hoven en Kees de Klerk Wolters voor de tweede keer, een culinaire BBQ wedstrijd in Waddinxveen. Als BBQ fanaten doen ze al enige tijd met culinaire wedstrijden mee en vonden de tijd rijp om een wedstrijd in Waddinxveen te organiseren. Met Beef exclusief, de online BBQ winkel uit Waddinxveen, als hoofdsponsor komt er in samenwerking met winkeliersvereniging Gouweplein een wedstrijd op de marktstraat. De teams maken natuurlijk genoeg zodat de bezoekers ook iets kunnen proeven van al dat heerlijks wat ze maken. Deze dag werd opgefleurd door leuke initiatieven van de winkeliers, zoals er stonden overal tafels waar men kon genieten van het mooie weer en er was zelfs live muziek. De juryleden zaten bijna in het midden en waren omringt door de negen barbecueteams. Sommige teams waren er voor het eerst en sommige zijn al echte profs doordat ze regelmatig aan wedstrijden meedoen. Doordat het inschrijfgeld laag was bied dit ook kansen voor de beginners om zo ervaring op te doen tijdens een wedstrijd.

De setting was super en de sfeer zelfs nog beter. Vaak zie je dat de juryleden afgeschermd worden van de rest maar ik vond het juist een meerwaarde dat dit niet gebeurde doordat het publiek de mogelijkheid had om te kijken en vragen kon stellen waar wij als jury opletten. Zelfs de barbecueteams konden meeluisteren en horen wat voor opmerkingen we maakte over hun gerechten als ze de tijd hadden natuurlijk.

Alle teams moesten vier gerechten maken op de barbecue, namelijk

  • Saratogarack 9; lamsrack uit nek
  • TriTip
  • Eendebout
  • Dessert “Chefs Choice”

Landelijke competitie

Weber Original Store Amersfoort

De wedstrijd werd uitgevoerd onder toezicht van Stichting Barbecue Wedstrijd Nederland. Deze stichting organiseert een landelijke competitie en zorgt voor een eerlijke puntentelling. Meerdere teams doen mee aan al deze wedstrijden, waardoor zij meedingen naar de titel Nederlands Kampioen BBQ. Dit is echter niet verplicht! Teams die mee willen doen aan 1 wedstrijd zijn ook zeker welkom!

Gerechten Saratogarack

Gerechten TriTip

Gerechten Eendebout

Dessert “Chefs Choice”

Conclusie / Winnaars

Het was een super ervaring en ik hoop dat ik dit vaker mag doen gezien ik het gewoon super vond om te doen.

Persoonlijk stond ik er wel van te kijken hoe goed je smaken proeft als er bijvoorbeeld een ingrediënten veel te nadrukkelijk aanwezig is. Op de wijnvereniging waar ik bij heb gezeten kregen we regelmatig geur en smaakproeven waardoor je de zintuigen toch aan het trainen bent. De kwaliteit van de gerechten die werden gemaakt waren erg hoog zoals je ziet op de foto’s. Dit maakte het voor ons als jury extra moeilijk omdat de lat gelijk erg hoog lag. Diverse teams gaven een goede uitleg van de gerechten die ze gemaakt hadden waardoor de tijd voor het proeven van 5 minuten soms aan de krappe kant was. De teams waren allemaal netjes op tijd iedere keer wat al een prestatie is naar mijn idee.

  • De Overall winnaar van deze wedstrijd is De Brethoniere
  • De eerste plek voor de lam ging zelfs naar twee teams: De Brethoniere en Bad to the Bone
  • De eerste plek voor de TriTip ging naar De Brethoniere
  • De eerste plek voor de Eendenbout ging naar Bad to the Bone
  • De eerste plek voor het Dessert ging naar BBQ bij je thuis

Ik hoop dat deze wedstrijd volgend jaar ook weer op de kalender staat. Als ik jullie was zou ik zeker eens een bezoek brengen aan het mooie Waddinxveen tijdens de wedstrijd volgend jaar.

Mijn dank aan de organisatie voor deze top dag en bedankt aan mijn mede Juryleden heb erg genoten en veel gelachen.

kruiden en specerijen kopen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *