BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Butchers heaven 2017
Blogs

Butcher’s Heaven 2017

Butcher’s Heaven heeft van vrijdag 13 t/m zondag 15 oktober de Centrale Markthal op het Foodcenter in Amsterdam omgetoverd tot een paradijs voor de carnivoor.

Kamado express

Waar het ooit draaide om aardappelen, groente en fruit gaat het nu om vlees in de meest uitgebreide zin van het woord. Grote stukken gebraad, verfijnde nobele delen, maar ook de zogenaamd vergeten delen krijgen hier hun eigen podium. Niet teveel garnituur, we willen vlees!

Grillfun bij Butcher’s Heaven

Zelf ben ik zaterdag 14 oktober gegaan naar Butcher’s Heaven samen met mijn zoon. Ik had al diverse foto’s gezien op Instagram van de Burger Friday en wat zag dat er gezellig uit met de kraampjes en al dat eten. Het wachten werd wel op de proef gesteld, maar eindelijk konden we die zaterdag naar Butcher’s Heaven. We hadden al plaatsen gereserveerd voor een workshop varken uitbenen waar we super veel zin in hadden. De workshop begon om 12:30 en waren mooi op tijd aanwezig zodat we nog even muntjes konden halen. De prijs voor een muntje was 2,50 per stuk wat een normale prijs is voor een drankje. We liepen richting de workshop van GertJan Kiers, daar hadden we echt zin in, want het is een feest om die mee te mogen maken. We zagen allemaal bankjes staan en dacht al direct dit is geen workshop maar een demonstratie met uitleg. Persoonlijk vindt ik de naam keuze voor een workshop passen bij iets wat je doet en niet waar je alleen naar kijkt. Het was super om te zien hoe de jonge slagers te werk gingen in combinatie met GertJan. De demonstraties waren de hele dag waardoor je steeds iets nieuws kon bekijken. Het geluid bij de demonstraties was goed en je had er op andere plekken geen last van. Dit is altijd lastig om goed te organiseren in een grote open ruimte, hier was het gewoon TOP!

Na de demonstratie zijn we een rondje gaan lopen en hebben met diverse mensen gepraat over hun producten. Wat ik heel positief vond op dit event is dat je er ook spullen kon kopen van serveerplankjes tot barbecuespullen en natuurlijk de mooie stand met Witloft artikelen. Er was life muziek van een Jazz band wat perfect paste bij de sfeer die je voelde. Je kon diverse workshops en proeverijen volgen waardoor je een leuke afwisseling kreeg, namelijk:

– Wijnproeverij
– Bierproeverij
– Jim Beam proeverij
– Perfect steak workshop 1×2 personen
– Slagerij van Ome Cees

Kleine indruk van Butcher’s Heaven 2017

Weber Original Store Amersfoort

Bekijk het onderstaande filmpje om een indruk te krijgen van dit mooie event in Amsterdam in 5 minuten.

Conclusie

Een conclusie schrijven is altijd lastig gezien de organisatie natuurlijk bewuste keuzes maakt op diverse aspecten van een event waar een bezoeker geen kijk op heeft. Ik heb met diverse personen gesproken op het event en wat zei ervan vonden. Iedereen is het er over eens dat het een super leuk event is wat hopelijk ieder jaar terug komt en steeds groter wordt met nog meer demonstraties, workshops en proeverijen.

Kosten op een event voor drank en eten zijn altijd een gevoel waar de organisatie bepaalde beslissing neemt. Bij Butcher’s Heaven was bijvoorbeeld de entree spotgoedkoop namelijk maar €7,50 per kaartje. Hier valt niks over te zeggen maar wat ik van veel mensen te horen kreeg en die mening deel ik ook dat de prijzen voor het eten niet overal in verhouding stond met wat je kreeg. Je moest per gerecht 2,5 of 3 muntjes betalen wat neer komt op 6,25 of 7,50 wat een fors bedrag is als je maar twee ribjes of drie spiesjes krijgt. Daarnaast had je natuurlijk wel gratis demonstraties en diverse gratis proeverijen die je kon volgen. In het algemeen zou je kunnen stellen als je alleen bent gekomen voor het eten en niet hebt deelgenomen aan proeverijen is het inderdaad duur. Maar als je het totaal plaatje bekijkt snap ik de prijzen wel. Het is net hoe je erna kijkt, maar mijn advies zou zijn maak de gerechten allemaal 2 muntjes en pas de porties aan. Voor een proeverij kun je natuurlijk ook een prijs vragen maar of er dan net zoveel mensen komen proeven is natuurlijk de vraag. Daarom is het voor een buitenstaander ook altijd lastig om te oordelen over de prijzen op zo’n event.

De sfeer bij Butcher’s Heaven was gezellig en niet te druk. Zelf waren wij er om 12 uur en gingen rond 17 uur naar huis. Misschien was het niet uitverkocht zoals de vrijdag door het mooie weer. Maar het was niet storend en gewoon gezellig druk. Je merkte wel dat het gedurende de dag steeds drukker werd. Wat ik wel miste bij de sfeer is het barbecue gevoel. Dit komt omdat de Green Eggs achter de stands stond of aan de zijkant waardoor je niet echt een barbecue gevoel kreeg. Het kan natuurlijk voor de veiligheid van de mensen zijn gezien de Green Egg heet is. Bij Meatopia in Engeland staan er ook hekken omheen maar kun je wel kijken wat ze aan het doen zijn en hoe ze hun eten klaar maken. Dat miste ik een beetje op het event, het life barbecueën als barbecue fanaat 🙂 Zelf denk ik dat het event voor mijzelf beter uit de verf was gekomen als ik met een aantal vrienden was gegaan en met de trein. Je kunt dan overal lekker relaxen en meedoen aan de proeverijen en genieten van een biertje. Volgend jaar ga ik zeker met wat vrienden en dan zelfs misschien tot laat in de avond omdat je dan ook een andere sfeer en indruk krijg. Lekker wat drinken, kletsen en natuurlijk genieten van al dat lekkere eten.

Ik geef deze twee editie van Butcher’s Heaven 3,5 sterren en zie graag volgend jaar meer life barbecue demonstraties of dat de restaurants de Green Eggs op een locatie plaatsen dat je ze kunt zien.

Wil je meer over dit event weten, kijk dan op de website butchersheaven.com en bedankt aan de organistie en tot volgend jaar bij Butcher’s Heaven in Amsterdam.

Groetjes Grillfun !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *