Kamado Recepten

Ben je opzoek naar inspiratie voor heerlijke BBQ recepten gemaakt op een kamado? Dan ben je hier op de juiste pagina voor al mijn kamado recepten, of het nu vlees, vis of juist bijgerechten zijn. Je kunt het hier allemaal vinden. Je kunt ook tussen mijn andere BBQ recepten kijken, gezien je ze natuurlijk ook op een kamado kan maken.

Mis je een BBQ recept laat het mij dan weten en wie weet staat die snel online!

,

Gegrilde tomahawk steak van de kamado met bijgerecht

Een machtig stuk vlees voor op de kamado is toch wel de tomahawk steak. Het is een rib-eye met het bot er nog aan. Het ziet er altijd stoer uit

,

Steak pasta alla puttanesca van de BBQ

Wij eten hier regelmatig pasta maar meestal niet van de barbecue. Toch is het een gerecht wat je perfect kunt bereiden op de barbecue. Deze keer maakte ik een steak

,

English pie: pastei van rundersukade en een winterstout

Een typisch Engels gerecht is gestoofd vlees in een pastei. Dit wordt ook wel een English pie genoemd en is te vinden in diverse uitvoeringen. Om er toch een Nederlands

,

Braised short ribs van de BBQ

Met short ribs kun je natuurlijk veel meer doen dan alleen low and slow garen op de BBQ. Dit gerecht heet braised short ribs, en ik hoor je al denken

,

Vitello tonato van kalfsrosbief

Vitello tonato is een echt klassiek Italiaans gerecht waarbij je rundvlees combineert met een vissaus op basis van tonijn. Het is een aparte combinatie die echt geweldig smaakt. Daarom is

, ,

Rollade van varkens- en rundvlees op twee manieren op de BBQ

Nu is kerst dit jaar anders dan andere jaren omdat we misschien niet de hele familie mogen uitnodigen. Om toch een geweldig diner op tafel te zetten is misschien een

,

Gegrilde parelhoen van de BBQ met walnotenboter en witlof

Gegrilde parelhoen van de BBQ met kerst in een geweldig alternatief voor bijvoorbeeld kip of een kalkoen. Persoonlijk vind ik dat een parelhoen net iets meer smaak heeft dan een

,

Kipcocktail van gerookte kipfilet met mandarijntjes

Bij ons is het min of meer traditie om met kerstmis een kipcocktail te eten als voorgerecht. Nu dacht ik, laten we hier een barbecue tintje aangeven door de kipfilet