Kamado Recepten

Ben je opzoek naar inspiratie voor heerlijke BBQ recepten gemaakt op een kamado? Dan ben je hier op de juiste pagina voor al mijn kamado recepten, of het nu vlees, vis of juist bijgerechten zijn. Je kunt het hier allemaal vinden. Je kunt ook tussen mijn andere BBQ recepten kijken, gezien je ze natuurlijk ook op een kamado kan maken.

Mis je een BBQ recept laat het mij dan weten en wie weet staat die snel online!

Weber Amersfoort
,

Vegetarisch gevulde pompoen van de kamado

  Ingrediënten 2 oranje pompoenen 500 gram basmatirijst 2 bosui 200 gram feta hand vol pecannoten hand vol rozijnen 2 theelepels kerriepoeder snufje chilipoeder zout en versgemalen peper   Benodigdhedenkamadosnijplankbakplaatkeukenmachineweegschaalkomvorkeetlepelmes Een

De beste vega burger van de BBQ

De titel zegt het al, de beste vega burger van de barbecue! Het is een gedurfde titel daar ben ik mij bewust van, maar deze smaakte echt naar meer. Zelfs

,

Gegrilde Picanha met gevulde paprika

Wat een feest blijft het toch om een complete maaltijd te bereiden op de barbecue. Dit keer een lekkere gegrilde picanha met gevulde paprika. Het is weer een eenvoudig gerecht

,

Gegrilde tomahawk steak van de kamado met bijgerecht

Een machtig stuk vlees voor op de kamado is toch wel de tomahawk steak. Het is een rib-eye met het bot er nog aan. Het ziet er altijd stoer uit

,

Steak pasta alla puttanesca van de BBQ

  Ingrediënten  1 rib-eye á 700 gram 1 kg rigatino 250 gram Parmezaanse kaas 60 gram kappertjes 1 bakje cherrytomaten bosje verse platte peterselie groene olijven kalmata olijven 250 ml

,

English pie: pastei van rundersukade en een winterstout

Een typisch Engels gerecht is gestoofd vlees in een pastei. Dit wordt ook wel een English pie genoemd en is te vinden in diverse uitvoeringen. Om er toch een Nederlands

,

Braised short ribs van de BBQ

  Ingrediënten  1 kg short ribs 1 liter runderbouillon 500 ml droge rode wijn 1 grote ui of twee kleine 4 teentjes knoflook bosje verse tijm 400 gram kastanjechampignons 2 eetlepels

,

Vitello tonato van kalfsrosbief

  Ingrediënten saus 3 eierdooiers 2 theelepels citroensap 200 ml zonnebloemolie 200 gram tonijn uit blik 50 gram kappertjes 3 ansjovisfilets zout en versgemalen peper   Benodigdheden kamado kerntemperatuurmeter kom snijplank