Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

kruidige lamsrack
Ofyr recept

Kruidige Lamsrack van de OFYR

Wow wat is de OFYR een geweldige manier om buiten te koken. Dit is dan ook mijn eerste recept van vele die ik ga delen met jou. Ik dacht, laten we starten met een heerlijke lamsrack die voorzien is van lekkere kruiden en zwarte knoflook. Ja je leest het goed zwarte knoflook.

Kamado Express

Wat is zwarte knoflook?

Zwarte knoflook wordt geproduceerd door de standaard witte knoflookbol door middel van een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces te fermenteren in enkele weken. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoïdine – die verantwoordelijk is voor de rijke zwarte kleur.

Toen ik zwarte knoflook voor het eerst gebruikte en pelde viel me op dat het een heel zacht product is. Het lijkt net of je in boter snijd wat ik direct al apart vond gezien de witte knoflookbollen natuurlijk hard van textuur zijn. Na het lezen van hoe zwarte knoflook wordt gemaakt verklaard het direct de zachte en smeuïge textuur. Op het gebied van smaak biedt zwarte knoflook subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen vermengd met de pittige smaak van knoflook. Ideaal om te gebruiken bij een heerlijk mals stuk lamsvlees.

Op mijn website staat ook een super lekker recept met de naam Lamsrack op de BBQ met Italiaanse Kruidenkorst

Ingrediënten

 • 1 lamsrack
 • 2 takjes rozemarijn
 • 4 takjes tijm
 • 2 teentjes zwarte knoflook
 • zout en versgemalen peper
 • olijfolie

Benodigdheden

 • OFYR
 • Snijplank
 • mes
 • tang
 • kerntemperatuurmeter
bereiding lamsrack
vlies verwijderen lamsrack

Voorbereiding

Weber Original Store Amersfoort

 1. Pel de knoflook en verwijder de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm. Hak de kruiden heel fijn.
 2. Neem de lamsrack uit de koeling en verwijder het vlies aan de achterzijde bij de botten.
 3. Sprenkel een beetje olijfolie over de lamsrack en kruid deze met zout, versgemalen peper en het kruidenmengsel met zwarte knoflook.
bereding op de ofyr
kruiden ofyr

Bereiding Lamsrack

 1. Steek de OFYR aan ongeveer 30 minuten voordat je begint met koken. Persoonlijk start ik altijd met een klein vuur wat ik opbouw zodat de bakring rustig op temperatuur kan komen.
 2. Schenk een beetje olijfolie op de bakring en leg de lamsrack erop. Als het vlees begint de sissen is de temperatuur goed. Bak de lamsrack aan beide zijden voor ongeveer 2 minuten.
 3. Om het vlees langzaam verder te garen tot de gewenste kerntemperatuur van 54 graden zijn er twee opties. Neem een cederhouten plank en leg die op de bakring of leg kruiden op de bakring zoals rozemarijn. Je legt het vlees hierop zodat het vlees niet direct contact maakt met de bakring en langzaam kan garen. Draai de lamsrack regelmatig tot de gewenste kerntemperatuur.
 4. Het gebruik van een cederhouten plank is super handig gezien je hier direct je vlees op kunt snijden en kunt serveren.

Succes met het maken en hoor graag jullie ervaring met de OFYR in onderstaande comments. Groetjes Grillfun!

kruiden en specerijen kopen

lamsrack van de ofyr
Heerlijk geurende lamsrack bereid op de OFYR. In dit recept lees je alles over hoe je een lamsrack perfect kunt bereiden op de OFYR.

2 Comments

 • Frank Tournier

  Hallo Michael, top wat je doet en zeker die lekkere recepten uitproberen en delen, heb zelf een Ofyr en ben er heel blij mee, zoddra het een beetje te haggelen is buiten steek ik hem/haar aan.
  Sinds kort ook een Kamado compact om te leren.
  Wil wel wat meer doen met deze toestellen dus houd me op de hoogte svp.

  • Grillfun

   Super om te horen Frank. Onder de kop Ofyr Recepten zullen nog vele nieuwe recepten volgen of je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief die één keer per maand komt met de nieuwste artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *