BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Langoustine op de OFYR
Ofyr recept

Langoustine in Pittige Rode Peper Olie

Langoustine is echt een geweldig product wat je super eenvoudig kunt bereiden op de OFYR of barbecue. Het is even wat werk om ze schoon te maken, maar het ziet er wel super gaaf uit natuurlijk. Je kunt het serveren als amuse omdat ze binnen een paar minuten klaar zijn. Serveer er een lekkere droge witte wijn bij en je gasten zullen genieten.

Kamado Express

De Langoustine

Langoustines worden ook wel Noorse kreeftjes genoemd en zijn helaas vers lastig verkrijgbaar in Nederland. Daarom heb ik ze bij de groothandel gehaald uit de vriezer. De langoustine wordt maximaal 25 cm lang en is afhankelijk van waar ze leven. De kreeftjes hebben verschillende kleuren afhankelijk van hun leefgebied, van roze-oranje tot oranje met donkere vlekken op de scharen. Veel mensen verwarren de langoustine met de grote garnaal (gamba). Het vlees is super mager en wordt vaak beschouwd als een bijzondere lekkernij.

Ik maakte deze Noorse kreeftjes op de OFYR met een heerlijke pittige rode peper olie.

Ingrediënten

  • voldoende langoustines
  • rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1/2 limoen

Benodigdheden

  • OFYR of Barbecue
  • Skillet / gietijzeren pan
  • mes
  • snijplank
  • theelepel
  • kwast
Schoonmaken 1
Schoonmaken 2
Schoonmaken 3

Voorbereiding Langoustine

  1. Ontdooi de langoustines in een grote kom met water.
  2. Snipper de rode peper en de knoflook.
  3. Snijd de langoustines door de helft door een mes net onder de kop te zetten en naar onder te bewegen. Hierna doe je het gedeelte bij de kop en de langoustine is door de helft.
  4. Spoel de langoustine goed af onder de kraan want het is niet echt lekker als je zand in je mond proeft.

Bereiding

Weber Original Store Amersfoort
  1. Maak de OFYR ruim van te voren aan en laat de bakring goed op temperatuur komen.
  2. Plaats een skillet op de bakring en schenk er ruim (ongeveer 50 ml) olijfolie in samen met de rode peper en knoflook. Laat dit ongeveer 10 minuten staan en roer regelmatig. Op deze manier trekt de smaak van peper en knoflook lekker in de olie.
  3. Besprenken de bakring met wat olijfolie en leg de langoustines op de bakring met de schaal op de bakring.
  4. Neem een kwast en strijk de pittige olijfolie op de het vlees van de langoustines.
  5. Knijp net voordat ze klaar zijn een halve limoen uit over de langoustines.
  6. Wanneer het vlees mooi helder wit is zijn de langoustines klaar en kun je ze serveren met een lekker glaswijn.
Langousitnes
Gegrilde Langoustine heeft al een super zachte smaak van zichzelf en je hoeft er eigenlijk niet veel mee te doen. Ik bedacht doorom een pittige variant!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *