BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

picanha spies ofyr
Ofyr recept

Picanha Spies van de OFYR

Picanha aan een spies bereiden boven een vuur op de OFYR is echt super. Picanha is een heerlijk stuk vlees dat we in Nederland steeds vaker zijn gaan eten. Ik zie het namelijk online heel veel voorbij komen. Het is namelijk een heerlijke stuk vlees wat wij hier thuis regelmatig eten. In Brazilië eten ze het eigenlijk altijd zonder saus maar wij in Nederland hebben er graag een saus bij zoals chimichurri. De combinatie is echt super en in de link onderaan vindt je het recept naar deze heerlijke saus.

Kamado express

Ik maakte dit gerecht op de OFYR en maakte gebruik van de horizontale spiezen set die leverbaar is voor de OFYR. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook maken op de barbecue door gebruik te maken van een spit.

Ingrediënten

  • 1,5 kg Picanha
  • zout
  • versgemalen peper

Benodigdheden

  • OFYR
  • OFYR Horizontale Spiezen set
  • mes
  • snijplank
picanha spies
picanha met saus

Bereiding Picanha Spies

  1. Haal de Picanha ongeveer een uur voordat deze op de OFYR gaat uit de koeling.
  2. Leg de Picanha op een snijplank en snijd stukken van ongeveer 4 cm dik. Snijd naar de punt toe van de picanha. Op deze manier krijg je mooie stukken die je perfect op een spies kunt rijgen.
  3. Rijg drie stukken picanha aan de spies en breng op smaak met zout en eventueel peper. Je kunt ook de peper en wat extra zout toevoegen na de bereiding. De hoeveelheid picanha is genoeg voor twee spiezen.
  4. Maak de OFYR in de tussen tijd aan en zorg voor een mooi vuur in het midden. Wacht ongeveer 30 minuten zodat je ook wat houtskool hebt aan de zijkanten.
  5. Plaats de houder voor de spiezen op de bakring van de OFYR en plaats de spiezen op het horizontale rooster. Zorg ervoor dat het vuur niet direct onder de spiezen ligt maar meer aan de zijkanten. Door het druipen van het vet op het vuur krijg je namelijk vlammen en die wil je liever niet in contact brengen met je vlees. Zorg ervoor dat je overal ongeveer dezelfde hitte hebt want dan gaart het vlees gelijkmatig.
  6. Draai de spiezen met picanha regelmatig en grill eventueel groenten op de bakring.
  7. De picanha is klaar bij een kerntemperatuur van 55 graden.
  8. Laat het vlees even rusten en breng het eventueel nog op smaak met grof zeezout en versgemalen peper.

Serveer tip: Serveer de picanha spies samen met een lekker chimichurri waarvan het recept natuurlijk te vinden is op mijn website.

kruiden en specerijen kopen
Ofyr picanha
Picanha aan een spies is weer eens wat anders dan een hele picanha. Dit picanha spies recept maakte ik op de OFYR maar kun je ook aan het spit maken.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *