BBQ RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       KAMPVUUR RECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

vaderdag burger
Ofyr recept

Vaderdag Iberico Burger met Tortillachips van BBQ

Hoe gaaf is het om speciaal voor vaderdag een geweldige burger te maken van Iberico gehakt. Op deze manier kun je jouw vader met een beetje hulp van je moeder iets speciaals geven waar hij echt van gaat genieten.

Kamado Express

Wanneer je een vaderdag burger maakt van Iberico gehakt krijg je een super sappige burger. Je kunt deze zelf maken met Iberico gehakt of je kunt hem met het juiste gewicht handig bestellen. Wanneer je een burger maakt van varkensvlees heb je niet veel nodig dan wat kruiden om het vlees wat extra smaak te geven. In dit recept wordt de smaak gegeven door de topping en heb ik de burger alleen gekruid met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingrediënten

  • 2 Iberico Burgers
  • 2 broodjes
  • zakje ijsbergsla
  • zure room
  • Cheddar kaas
  • Tortilla chips naturel
  • Zout en versgemalen peper

Ingrediënten Guacamole

  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 1 rode peper
  • ½ rode ui
  • teentje knoflook
  • ½ tomaat
  • ½ rode peper

Benodigdheden

  • OFYR
  • hout
  • snijplank
  • mes
  • kommetje
  • rasp
  • lepel
  • grote metalen kom

Voorbereiding Guacamole

  1. Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Neem een lepel en schep de avocado eruit en voeg deze in een kommetje. Neem een vork en prak de avocado.
  2. Snipper de rode ui en de rode peper en voeg deze bij de avocado.
  3. Snijd de tomaat door de helft en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Voeg de tomaat samen met het sap van een halve limoen en de geperste knoflook toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar. Proef de guacamole en voeg naar smaak eventueel een beetje zout en versgemalen peper toe.

Voorbereiding Iberico Burger

Weber Original Store Amersfoort
  1. Rasp de Cheddar kaas en doe deze tijdelijk in een kom.
  2. Breek een aantal tortilla’s in drie stukken zodat ze straks beter passen op de burger.
  3. Haal de Iberico burgers uit de koelen in kruid beide zijden met een beetje zout en versgemalen peper.
burger op de ofyr
kaas smelten
kom ofyr

Bereiding Iberico Burger met Tortillachips voor Vaderdag

  1. Maak de OFYR aan en zorg dat de bakring goed heet is.
  2. Leg de Iberico burgers op de bakring en keer ze ongeveer na twee minuten als het vlees los laat van de bakring.
  3. Verplaats ze nu even naar een gedeelte van de bakring dat minder heet is zodat de broodjes erop kunnen en de eerste topping van tortilla chips en cheddar. Mijn advies is, ben niet te zuinig de cheddar kaas. Leg de cheddar en tortillachip op de burger en plaats een kom zoals op de foto over de burger zodat de kaas kan smelten. Wanneer de kaas is gesmolten kun je de kerntemperatuur meten van de burger. Deze is goed bij een temperatuur van 68 graden.
  4. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met olijfolie en grill ze heel even mee op de bakring.
  5. Nu alles klaar is kun je starten met het bouwen van de iberico burger. Neem hiervoor de onderzijde van het broodjes en verdeel er een beetje ijsbergsla over. Vervolgens leg je de iberico burger op de sla en er boven op de guacemole en een toef zure room en als het laatste de bovenzijde van het broodjes.
  6. Steek er een leuke prikker doorheen of een gaaf mes en serveer de Iberico burger aan je vader.

Wil je deze burger graag bereiden op een barbecue? Check dan eens bijvoorbeeld dit recept waar de beschrijving in staat beschreven voor op de barbecue Italiaanse burger dat is pas genieten!

Succes met het maken, Groetjes Grillfun

iberico burger
Wow wat een burger en speciaal voor vaderdag gemaakt. Hier zul je echt van smullen, heerlijk sappig en met een crunch voor een speciaal persoon in je leven!

Disclaimer

Dit recept is gemaakt in samenwerking met DeVleesboerderij.nl en heb hiervoor hun product gratis mogen ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *