Weber BBQ RECEPTEN       OFYR RECEPTEN       BIER-SPIJS COMBINATIES       SEIZOENSRECEPTEN       BBQ TIPS EN TRICKS

Kerntemperatuur tabel
Tips & Tricks

Kerntemperatuur Tabel

Een BBQ temperatuur tabel is altijd raadzaam om te bekijken voordat je begint met het bereiden van je product, of het nu vlees is of een heerlijk stukje vis.

Kamado express

In mijn recepten vermeld ik altijd de temperatuur die ik toepas op het gerecht. Het kan natuurlijk zijn dat je een steak bijvoorbeeld liever well done eet terwijl mijn voorkeur medium is. Hieronder vindt je een lijst die redelijk compleet is. Mis je een temperatuur van een bepaald stukje vlees? Laat het me weten door een comment te geven in dit bericht dan voeg ik deze toe aan de tabel.

Temperatuur meten

Hoe meet je nu eigenlijk het beste de temperatuur? Ik gebruik eigenlijk altijd twee meters en dat is afhankelijk van het type vlees dat ik bereid. Je kunt een kerntemperatuurmeter gebruiken die je kunt voorzien van meerdere temperatuur probes. Deze gebruik ik regelmatig en plaats dan één probe boven het grillrooster zodat ik de exacte temperatuur weet in mijn barbecue. De andere gebruik ik dan voor de kerntemperatuur van het vlees. Dit is super handig en zeker met de IGrill 2 van Weber die ik heb. Je kunt makkelijk via de app instellen welk vlees je aan het bereiden bent en hoe je hem graag wil hebben. De app houd geen rekening met het inpakken van vlees en dat de temperatuur dan nog ongeveer 6 graden toeneemt. Naast de Igrill 2 heb ik nog een losse kerntemperatuur meter die ik gebruik voor bijvoorbeeld een steak of een burger of als je andere gerechten maakt die niet een al te lange bereiding hebben. Hierdoor kan ik wel altijd de juiste temperatuur controleren.

kruiden en specerijen kopen

Rundvlees

Weber Original Store Amersfoort

Rundvlees
SoortTemperatuurDefinitie
Rollade / Braadstuk / Steak / Vlees aan het bot50-52 gradenRare
55-58 gradenMedium rare
60-63 gradenMedium
65-67 gradenMedium well
70 graden en hogerWell done
Gehakt / Worst70 graden en hogerWell done

Varkensvlees

Varkensvlees

SoortTemperatuurDefinitie
Rollade60 – 63 gradenMedium
70 graden en hogerWell done
Ribben70 graden en hogerWell done
Schouder70 graden en hogerWell done
Vlees aan het bot60 – 63 gradenMedium
70 graden en hogerWell done
Gehakt70 graden en hoger
Ham (rauw)70 graden en hoger

Lamsvlees

lamsvlees
SoortTemperatuurDefinitie
Rollade / Braadstuk / Steak / Vlees aan het bot50 – 52 gradenRare
55 – 58 gradenMedium rare
60 – 63 gradenMedium
65 – 67 gradenMedium well
70 graden en hogerWell done
Gehakt70 graden en hogerWell done

Kip

Kip
SoortTemperatuur
Vlees70 – 72 graden
Vulling70 – 72 graden

Kalkoen, Eend, Gans

kalkoen

Soort KalkoenTemperatuur
Vlees70 – 72 graden
Dij, poot of vleugel85 graden
Soort EendTemperatuur
Medium65 graden
Well done80 – 82 graden
Soort GansTemperatuur
Medium rare65 – 70 graden

Wild

Soort Hert en ReeTemperatuur
Vlees, bout, rug of filet55 graden
Soort Wild ZwijnTemperatuur
Vlees, bout, rug of filet60 graden

Vis

SoortTemperatuur
Tonijn52 graden
Zalm45 – 50 graden
Kabeljauw60 graden
Overige wit vis65 graden

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *