Vlechten met ontbijtspek 

Vlechten met ontbijtspek
INAMOODbanner

Er zijn super veel gerechten waar je spek voor moet vlechten. Het grote voordeel is dat ontbijtspek altijd lekker is maar ook zeker als je vlees gaat vullen dat de vulling er niet uit loopt tijdens de bereiding.

Kamado Express

In dit korte artikel zie je en kun je lezen hoe je stap voor stap een mat kunt vlechten met ontbijtspek. Er staan op Youtube ook diverse filmpjes maar het voordeel is van een artikel dat je deze niet op pauze hoeft te zetten na iedere stap!!

Weber Amersfoort

Op mijn website staan inmiddels diverse recepten waar je ontbijtspek voor kunt vlechten. Dit hoeft natuurlijk niet, maar is wel super handig en het ziet er ook nog eens mooi uit. Het nadeel als je het niet doet is dat de ontbijtspek tijdens het verwarmen kan openslaan waardoor de vulling er toch uitloopt. Door het te vlechten voorkom je dit probleem. In mijn recepten staat een heerlijk gerecht met gevulde varkenshaas wat ideaal is om het een keer te proberen.

Waar je goed op moet letten tijdens het vouwen van ontbijtspek is de breedte en lengte van het vlees. Je moet het zo vlechten dat je de gehele lengte en net iets extra’s kunt bedekken met de mat. De kop vouw je samen zodat er niks uit kan lopen.

Stap voor stap spek vlechten

1) Neem een houtenplank of een snijplank en leg hier naast elkaar vijf plakken ontbijtspek op.

2) Leg vervolgens één plak ontbijtspek erop, horizontaal in het midden.

3) Vouw nu boven de middelste ontbijtspek de ontbijtspek over de horizontaal liggende ontbijtspek.

4) Leg nu één plak ontbijtspek boven de omgevouwen ontbijtspek en vouw de omgevouwen ontbijtspek weer terug.

5) Deze stappen kun je nu doen voor iedere rij ontbijtspek tot je een complete ontbijtspek mat hebt.

stap 1
spek vlechten Stap 4
Stap 2
spek vlechten Stap 5

Stap 3
spek vlechten resultaat vlechten ontbijtspek

Succes met het maken en veel Grillfun !!!!

houtskoolexpress

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *